Skip to content

Vakantie, Hoera!

Je merkt het op de weg, minder druk. Op het water, file varen en op de camping lekker zitten voor de caravan of tent. Hoe bijzonder is dit, we laten alles even achter ons en genieten van alles wat de vakantie ons brengt. Geen wasmachine of afwasmachine maar een emmer met de afwas/was. Geen relaxstoel maar een campingstoel. Niet je eigen douche maar een toiletgebouw. We doen het gewoon! hoe bijzonder is dit? Wat kan een andere omgeving toch veel met ons doen. We delen prachtige foto’s op social media, onze volgers mogen zien hoe fijn we het hebben. Tja, in ons dagelijks leven moeten we veel en tijd voor ons zelf is er vaak niet. Ik hoef hier niets over te zeggen want we weten allemaal hoe ons dagelijks leven eruit ziet.

Daarom het volgende, doe je voordeel hiermee……..Ik wil je vragen om eens rustig onder een boom te gaan zitten en te ervaren hoe dit voelt. In de vakantie kunnen we ons aanpassen dus zitten onder een boom gaat nu vast ook lukken. Zeker als het erg warm is dan is het onder een boom koeler. Op de site https://wonderacademie.nl/waarom-is-het-koeler-in-een-bos/ kun je lezen hoe dit kan, maar hierbij alvast een kleine samenvatting.

Bossen zweten! Net als mensen. Bomen (en planten) verdampen water. En zo houdt het hen koel, net zoals wij ook afkoelen door verdampend zweet. En daar mogen wij, als medebosgebruikers, van meeprofiteren.

Bos als natuurlijke airconditioning. Gemiddeld is het in een bos 4°C koeler en bij een hittegolf soms wel 10 °C. Bomen wortelen ook veel dieper dan planten en kunnen dus veel langer over water beschikken dan bijvoorbeeld een weiland. Uit onderzoek van Wageningen Universiteit en TU Delft blijkt dat één grote boom voor net zoveel verkoeling zorgt als tien airco’s! Leuk he, na het lezen van dit bericht ben je vast enthousiast geworden en zoek je een mooie boom op en ga je hier lekker onder zitten. Geniet en ga dan het volgende doen,

.        Denk nu eens terug aan die drukke tijd voor de vakantie en ga eens kritisch bij jezelf te rade of je op deze manier oud wilt worden.

.       Ga heerlijk fantaseren hoe je liever je leven ziet. Gebruik je mobiel om hier notities van te maken.

.        Zo dat was het, leg je telefoon weg en geniet van dag.

.        Je bent er nog niet want de volgende dag ga je weer aan de slag.

.        Zoek weer een prachtige plek op waar je even rustig gaat zitten.

.        Pak opnieuw je telefoon en kijk naar dat wat je opgeschreven hebt.

.        Waar wordt je blij van en schrijf dit punt opnieuw op, misschien wel meer punten.

.        Je volgende stap is om realistisch te kijken of het punt wat je opgeschreven hebt ook echt kunt realiseren, waardoor je leven er anders uit gaat zien. Misschien ga je een hele andere koers varen of laat je dingen los in je leven. ( het hoeven maar kleine dingen te zijn )

.        Bespreek dit met mensen die je vertrouwd en misschien hebben zij ook wel ideeën.

.        Als je deze stappen hebt gedaan ga dan kijken wat je kunt doen om deze verandering in je leven te implementeren.

Denk niet, dit gaat niet lukken, maar kijk naar de mogelijkheden die zich aandienen. Echt: je zult versteld zijn wat er mogelijk is en weet dat je de eerste stap al gemaakt hebt door hier mee bezig te gaan. Ik wens je veel succes met alles en maak er iets prachtigs van.

Denk je na het lezen van dit schrijven ik kan hier echt wel wat hulp bij gebruiken neem dan contact met mij op.

Lieve groet Adriana Siegersma Wandelcoaching.

Laat een reactie achter