Skip to content

Gezondheidsnet.nl vertelt

Wandelen is goed voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van.

tegen depressie

Wandelen werkt tegen stress en depressieve gevoelens.

voor de nachtrust

Wandelen is ook goed voor de biologische klok, waardoor in- en doorslapen beter lukken. Ook de kwaliteit van de slaap verbetert.

voor spieren en botten

Wandelen versterkt de spieren en botten en vermindert daardoor de kans op osteoporose (botontkalking). Door botten regelmatig te belasten worden ze niet alleen sterker, wie veel loopt bouwt zelfs nieuwe botmassa op. Wandelen is ook goed voor het kraakbeen, het elastische weefsel tussen de botten. Veel ouderen merken dat ze pijn hebben als ze hun gewrichten draaien, bijvoorbeeld bij het dansen. Door weinig te bewegen is het kraakbeen in de gewrichten dunner geworden. Wandelen helpt het kraakbeen op te bouwen en daardoor soepeler te bewegen.

________________________________________________

Als je dit zo leest dan blijf je niet meer zitten toch? Maar ja…. als je geen energie meer hebt of je bent overbelast dan spelen er meer zaken om de positiviteit van wandelen te kunnen zien en te kunnen ondervinden. Die eerste stap van ondervinden krijgt U door contact met mij op te nemen. Samen gaan we op pad en stapje voor stapje zult U ervaren hoe fijn het is om weer energie te hebben en te kunnen ervaren dat wandelen niet zomaar iets is.

Laat een reactie achter