Veelgestelde vragen over wandelcoaching
Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat wandelcoaching – een relatief nieuwe vorm van hulp – veel kan betekenen voor mensen die last hebben van overbelasting en stress. Het wordt ook wel groene zorg genoemd.
Wandelcoaching is een vorm van coachen waarbij je wandelt in de natuur en regelmatig de natuur actief wordt ingezet in het gesprek. Coaching in de natuur is krachtiger dan coaching binnenskamers, want…. ... Door te wandelen in de natuur komen gedachten en gevoelens in beweging. Het werkt stress verlagend en je komt hierdoor sneller tot inzichten.
Voor iedereen met een hulpvraag waar jezelf niet uit kunt komen.
Maar ook zonder directe aanleiding (zonder klachten) kan een traject je helpen bij het vinden bij wat er voor jou echt toe doet.
Tijdens het wandelen worden stofjes aangemaakt die je een goed gevoel geven. De frisse lucht die we inademen verhoogt ons immuunsysteem en werkt stressverlagend. Ons brein werkt positief op de beweging en hierdoor worden we creatiever in ons denken en dienen zich inzichten en oplossingen aan. Als Wandelcoach laat ik je nadenken over vragen die jezelf nog niet bedacht had... Ik zet de natuur actief in voor jou inzichten en oplossingen. Dit is dan ook de reden waarom Wandelcoaching zo effectief werkt.
Psychologische begeleiding en Wandelcoaching gaan heel goed samen. Mocht je twijfels hebben dan kun je dit altijd overleggen met je psycholoog.
Om hierachter te komen zou je in gesprek kunnen gaan met een natuurcoach en een wandelcoach. Vaak is het kennismakingsgesprek gratis en dan kun je zelf bepalen wat beter bij je past.
Je kunt ervan uitgaan dat je vaak na 5 sessies voldoende inzichten hebt gekregen om zelfstandig verder te gaan.
Er zijn veel mogelijkheden en daarbinnen valt ook de mogelijkheid om 1 sessie af te nemen. Binnen deze sessie merk je al gauw genoeg of dit voldoende is.
Je gaat met mij anderhalf uur op stap.
Nee de kosten voor Wandelcoaching worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Wel zijn er mogelijkheden om via jou werkgever het vergoed te krijgen, bekijk je CAO en maak het bespreekbaar met je leidinggevende. Of via HRM of de Arbodienst vraag wat mogelijk is. Een werkgever kan dit zien als opleidingskosten omdat het gaat om begeleiding en duurzame investering. Vaak word hier nog veel te weinig gebruik van gemaakt.
Het kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.
Ja ook met regen of slecht weer gaan we gewoon op stap. Trek de juiste kleding aan passend bij het weer beeld.
Behalve bij storm of onweer dan stellen we de wandeling uit
Beelden zeggen meer dan taal, denk maar eens aan de ondergaande zon...wat voor herinnering heb jij hierbij?
Bij Wandelcoaching gaat het niet om de afstand maar om de inzichten en de oplossingen. Tijdens het intakegesprek gaan we samen bekijken wat haalbaar is.
Wandelcoaching is geen boom knuffelen.
Het woord Wandelcoaching zegt het al. Ik coach jou al wandelend in een prachtige natuurlijke omgeving. Hier is niets zweverigs aan.
Samengevat is coaching een effectieve manier om mensen, teams en organisaties, die een uitdaging hebben, vooruit te helpen. Stap voor stap jou gewenste resultaat behalen is het uiteindelijke doel.
- Vergroten van zelfvertrouwen: durf nee te zeggen.
- Overwinnen van faalangst en onzekerheid: fouten maken mag.
- Overbelasting voorkomen en stress verlagen: keuzes maken die ertoe doen.
- Meer regie in- en over het werk verkrijgen: makkelijker in gesprek gaan.
- Enthousiasme en energie terugvinden: geen gepieker meer.
- Meer voor elkaar zien te krijgen: met de inzichten die je opgedaan hebt.
Dat klopt. Je zit niet tegenover elkaar maar wandelt naast elkaar, hierdoor verloopt een gesprek makkelijker. De Wandelcoach hoef je niet aan te kijken en je kunt je gedachten de vrije loop laten.
Doordat je buiten bent en in een andere omgeving, kun je echt afstand nemen van situaties. Je bent er even helemaal uit. Hierdoor kun je patronen gemakkelijker inzien en opgebouwde patronen doorbreken. Daarnaast helpt een wisselende omgeving om inzichten op te doen en deze ook beter vast te houden.
We worden tijdens het wandelen creatiever in het oplossen van problemen en het verkrijgen van inzichten.
Daarnaast helpt de natuur je met beelden die voor jou een betekenis hebben.
Nee, wel voor de snelheid van jou wandelpatroon. Wil je meer weten over je wandeltechniek dan kun je zeker terecht bij een wandelbegeleider.
Bewegen van armen en benen zorgen voor een cadans en rust. Ons brein wordt op actief gezet en krijgt een heldere kijk op problemen. Lichamelijke activiteit blijkt de vorming van neuronen in onze hersenen te vergroten. Eén van de twee gebieden in de hersenen waar nieuwe neuronen worden aangemaakt, is de hippocampus. Dit gebied is zeer belangrijk voor leer- en geheugenprocessen.
Neem dan gerust contact met mij op