Skip to content

Dag zomer, welkom Herfst


De vakanties zijn weer achter de rug en velen van ons kunnen terug zien op een fijne periode. Zo ook wij, want samen met mijn man zijn wij net terug met onze tweedehands vouwwagen. Ik kan vertellen dat het een groot avontuur was. We zijn het camping-life helemaal niet gewend en daarom werd dit avontuur voor ons een hele uitdaging. Met
veel plezier vertrokken we en ik moet zeggen dat de snelheid van 80 km per uur mij erg aansprak. Vele auto’s en vrachtauto’s gingen ons voorbij maar ook wij kwamen echt op onze bestemming. Dat zie ik ook steeds terug als ik aan het coachen ben in de natuur.
We vertrekken samen en komen stap voor stap aan bij het gewenste resultaat. Haastige spoed is hier niet bij want belangrijk bij dit proces is dat je alle inzichten die je opdoet je eigen gaat maken en dat doe je dus stap voor stap.

Vooral genieten van het buiten zijn en nieuwe energie opdoen was ons doel van deze vakantie en dat is ook gelukt ( natuurlijk ook ontdekken hoe het is om met een vouwwagen weg te zijn ). Nu moet ik er wel bij vertellen dat het neerzetten van onze vouwwagen niet altijd even simpel was. Met onze waterpas en de uitleg van de vorige eigenaren is het steeds weer gelukt om de wagen zo neer te zetten dat ik niet van het bed af rolde. Het goed neerzetten kostte af en toe echt wel wat tijd want als de vouwwagen niet waterpas staat dan kan dit gevolgen hebben, zoals het scheuren van het tentdoek. Ik moest dan ook vaak denken aan het gezegde “met passen en meten zijn uren versleten”, in mijn geval ook zweetdruppels. Het bewust goed neerzetten van de vouwwagen is echt wel een dingetje. Wat ik mij ook realiseerde is dat het ook zo werkt in het dagelijks leven, je bewust zijn van je doen en laten kan veel ellende voorkomen. Om in balans te blijven en om je energiek te blijven voelen is ontspanning nodig. Helaas gaan veel mensen gewoon door terwijl het lichaam al vele signalen gegeven heeft. Voorbeelden hierbij zijn o.a. slecht slapen, geen rust vinden, piekeren en veel stress.

Onze vouwwagen kreeg regelmatig even rust wanneer wij op stap gingen met onze rugzak om een prachtige wandeling te gaan maken. Wat hebben we genoten en wat hebben we veel gezien. Ongerepte natuur zoveel groen en dan de stilte wat bijna geluid gaf. Ook weer een ervaring rijker hoe het is om met een vouwwagen op stap te zijn. Nu ik weer terug ben vind ik het heel fijn om mijn cliënten weer te mogen coachen die overbelast zijn en veel stress ervaren. Ook zij verdienen de rust om weer te genieten van de dingen die er toe doen.
Heb jij na het lezen van dit verhaal het gevoel dat het tijd wordt om al het gepieker achter je te laten en dat je weer wilt genieten van de dingen die er toe doen?
Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 
Adriana Siegersma Wandelcoaching.

Laat een reactie achter