Skip to content

Dag 2020, Welkom 2021.

Graag kijk ik nog even terug op dit jaar nu de kerstdagen voorbij zijn.

Het woord van het jaar 2020 is anderhalvemetersamenleving en dit verbaast mij niets. Het had ook mondkapje kunnen zijn of quarantaine. Of wat dacht je van Lock-down of Corona. Nee….. anderhalvemetersamenleving heeft gewonnen met maar liefst 12.000 stemmen dus is de grote winnaar. Begin dit jaar hadden we niet kunnen denken dat dit het woord van het jaar zou gaan worden. Uitleg bij dit woord is niet nodig want iedereen past hem dagelijks toe. Zo wandelde ik ook samen met mijn cliënten met een afstand van anderhalve meter. De rolmaat heb ik nu standaard bij me om even aan te geven wat anderhalve meter is. Ik moet zeggen dat het coachen hier niet onder te lijden had hoor, maar ik zal zeker blij zijn dat we echt weer naast elkaar mogen lopen. Elkaar weer mogen aanraken of een knuffel mogen geven staan hoog op mijn verlanglijstje. Toch ga ik niet klagen want wat was het fijn dat het wandelen in de natuur gewoon door kon gaan. En wat een inzichten en oplossingen zijn er weer gevonden door mijn cliënten tijdens het wandelen. Zelf heb ik ook het idee dat de natuur dit jaar nog mooier was dan anders. Helderder en schoner want als je langs het IJsselmeer wandelde kon je steeds weer de overkant zien, Medemblik en Enkhuizen waren goed te zien. Dit waren voor mij momenten dat ik erg kon genieten. Ik ben er bijna van overtuigd dat iedereen wel een verhaal over dit jaar kan vertellen of kan schrijven. Ik zou zeggen doe het en deel je verhaal, het geeft namelijk ruimte om het nieuwe jaar in te gaan. Onderschat niet je eigen inzichten en ontdekkingen die je dit jaar hebt gedaan. Wie weet kun je ze toepassen in het nieuwe jaar, of kun je iemand helpen met jou ervaringen.

Tot slot: Iedereen een fijne jaarwisseling en een gezond Nieuwjaar! Lieve groet Adriana

Laat een reactie achter