Skip to content

Bewustwording! Hoe nu verder?

Ik wil het rustiger aandoen, ik wil mijn leven veranderen, ik wil van baan veranderen, ik wil meer op mijn gezondheid letten, ik wil mij niet langer inzetten voor de dingen die er niet toe doen.

Ik ben mij bewust dat het zo niet verder gaat, ik slaap slecht en ik ben dan niet te genieten. Ik pieker mij suf ik kom er niet uit. Mijn lichaam is moe!

Zo ook bij Heleen die bij mij kwam. Ze is Mantelzorger voor haar vader, gelukkig getrouwd met twee opgroeiende kinderen en werkt als verpleegkundige in de zorg. Helaas is er veel uitval door ziekte binnen het werk waardoor ze regelmatig extra diensten moet draaien. De werkdruk, de zorg voor haar vader en haar gezin, wordt haar teveel. Haar balans tussen werk en privé is zoek. Regelmatig is ze erg moe en sleept zichzelf naar haar werk en haar vader wat de sfeer binnen het gezin niet ten goede komt. Als we dan samen op stap gaan merk ik dat ze enorm geniet van het buiten zijn, even helemaal niks. Ze begint te vertellen en af en toe vallen er stiltes. Ze kan haar verhaal kwijt en alle aandacht is voor haar. Samen kijken we naar de momenten waar het haar allemaal teveel wordt en we komen erachter dat ze alles Goed wil doen. Ik vraag haar of er een manier is, om Goed Doen om te buigen is naar tevreden zijn, en dit laat haar nadenken. Ze verteld dat het voor haar heel moeilijk is om hulp te vragen en om nee te zeggen. Voor mij is het duidelijk en samen gaan we hiermee aan de slag. Stap voor stap merkt Heleen op dat door hulp te vragen en keuzes te maken ze steeds meer in balans komt en wat zeker niet te koste gaat van Goed Doen. Heleen vond stapje voor stapje haar balans terug waar weer ruimte was voor haarzelf. Ze is trots op haarzelf maar ook dik tevreden dat dit haar gelukt is.

Zo is Heleen echt niet de enige die vastloopt in Goed Doen. Het waren niet alleen de inzichten die haar in balans hebben gebracht, maar vooral de stappen die ze genomen heeft. Denk je na het lezen van dit verhaal hier kan ik ook hulp bij gebruiken neem dan contact met mij op.

Lieve groet Adriana

Laat een reactie achter